Sport

Rachel Klamer gaat in Holten voor tweede Europese titel

Rachel Klamer is zaterdag de grote favoriet en blikvanger tijdens de EK Triathlon onder 23 in Holten. De 22-jarige triatlete uit Denekamp won onlangs al de Europese titel bij de elite.
In het Turkse Alanya versloeg ze de concurrentie zeer verrassend na een spannende slotfase tijdens het looponderdeel. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ze in Holten ook het EK voor junioren op haar naam schrijft. “De concurrentie is ook hier erg groot en er kunnen zoveel factoren meespelen”, zei ze dinsdag op een persbijeenkomst. “Het is dan ook niet meteen mislukt als ik niet win, maar ik ga uiteraard wel weer voor de overwinning”, besluit ze. Klamer kampt daarnaast ook met lichte klachten en verkeert dus niet eens in topvorm.

Triathlon van Holten begint donderdag

Klamer doet dus niet mee aan de wedstrijd voor elite-vrouwen. Deze wist ze vorig jaar al op haar naam te schrijven. Naast de wedstrijden bij de junioren is er namelijk ook een mannen- en vrouwenwedstrijd zaterdag. Het evenement begint donderdag al met het EK voor landenteams (jeugd).

Live bij RTV Oost

Naast alle internationale prestatieve deelnemers doen er ook veel recreanten mee in Holten. RTV Oost brengt zaterdagavond live verslag van het Holtens kampioenschap voor recreatieve deelnemers. Daarnaast is er een ruime samenvatting te zien van de strijd om de Europese titel onder 23.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.