Nieuws

Blote-billenman Dalfsen moet zich laten behandelen

Rechter wil dat blote-billenman zich laat behandelen
Rechter wil dat blote-billenman zich laat behandelen
Een man uit Dalfsen die al zo'n 25 jaar geregeld in zijn blote kont door de straat loopt, moet zich van de rechter daarvoor laten behandelen. Doet hij dat niet, dan gaat hij twee maanden de cel in.
November vorig jaar liet de man 's avonds in Dalfsen zijn billen zien aan voorbijgangers. Vandaag moest hij zich daarvoor verantwoorden voor de rechtbank.
Op zitting bleek dat de man eerder veroordeeld was en dat het schennisplegen teruggaat tot 1988. Opvallend is dat de man in al die jaren nog nooit behandeld is voor zijn gedrag. Volgens de reclassering is dat wel nodig. De man blijkt geregeld zijn broek te laten zakken als hij last heeft van spanningen. Dat gebeurt dan standaard onder invloed van drugs.
De rechter besloot mee te gaan in het standpunt van de reclassering en de eis van het Openbaar Ministerie en gaf de man een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Voorwaarde is dat de Dalfsenaar zich laat behandelen. Doet hij dat niet, dan moet hij alsnog de gevangenis in. Daarnaast is de man ook veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.