Nieuws

De Stentor ontslaat vijftien man

De Stentor ontslaat 15 man
De Stentor ontslaat 15 man
Bij dagblad de Stentor moeten op de verschillende redacties 15 fte's verdwijnen.
Het personeel van de Stentor is daar woensdag over bijgepraat. Bij de Twentsche Courant Tubantia werd het personeel donderdag ingelicht over de stand van zaken, maar hoeveel ontslagen daar vallen is nog onduidelijk. De definitieve plannen zijn nog niet rond en ook is het sociaal plan er nog niet klaar.

De Stentor schrapt 15 van de 125 fte's

De hoofdredacteuren van beide kranten moeten flink bezuinigen, maar hoe en waarop is aan hen zelf. De bezuinigingsplannen gaan nu naar de directie, die besluit of ze doorgaan.
Bij de Stentor moet hoofdredacteur Alex Engbers 15 fte van de huidige 125 fte's op de redacties kwijt. De ontslagen moeten de Stentor zo'n 1,4 miljoen opleveren. 

Drukkerij van Wegener in Enschede

Wegener moet in totaal 45 miljoen bezuinigen. Bij het hele concern zullen daarom 500 banen moeten verdwijnen. Omdat dat waarschijnlijk niet genoeg is, zullen ook twee van de vier drukkerijen dicht moeten. In Enschede wordt er serieus rekening mee gehouden dat de drukkerij daar dicht moet, omdat die tot de oudste van het concern hoort. Of de persen in Enschede binnenkort niet meer draaien, wordt half juli duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.