Heerlijk Overijssel 2013

9 juli - Hotel Carelshaven in Delden

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Culinair Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij hotel Carelshaven in Delden.

Historie

De geschiedenis van Carelshaven begint in 1772. Toen werd Carelshaven gebouwd door Carel Graaf van Wassenaer, Heer van Twickel, als herberg aan de Twickelervaart. Nadat vele kasteleins achter de tapkast van herberg 'Carelshaven' hadden plaatsgenomen was het in 1837 Willem Arnoldus Kluvers die het roer van Carelshaven in handen nam. Hij kon toen niet bevroeden dat vandaag de dag de zesde generatie Kluvers nog steeds aan het roer staat van deze prachtige locatie in het idyllische Twente. Willem Kluvers was een krachtfiguur die, gesteund door zijn kordate vrouw Warmelta, rust en orde hield in de vaak roerige schippersherberg. Een lastige schipper of een loodzware lading meelzakken, het maakte hem geen verschil. "Bedienaar, geen dienaar" was zijn devies. En heden ten dage is dit eigenlijk nog steeds het devies van de generatie Kluvers, die Carelshaven heeft gemaakt tot wat het momenteel is: een parel in het hart van een schitterend coulisselandschap.

Gasten

Bert Eeftink praat onder anderen met eigenaren Chris van der Sluis en Caroline Kluver. Ook wordt gesproken met Suze en Harry Boomkamp over Slow Cooking. Wat is dat precies?
Hans Lammers van Buren is wijnimporteur en vertelt ons welke wijn het best bij welk soort eten past. Een wijn moet nl. niet zwaarder zijn als het gerecht waarbij het wordt gegeten.
Michiel Bussink komt een gerecht bereiden met planten en doet dit samen met Wilco Antvelink, de chef-kok van Carelshaven. Michiel verzorgt ook kookworkshops koken met de natuur.

Muzikale gast

De muziek komt vandaag van Roos Blufpand. Het liedje dat roos tijdens de uitzending gaat zingen heet 'zo trots'. Het is een rustig liedje dat ze heeft geschreven voor een vriend waarop ze heel trots was.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.