Heerlijk Overijssel 2013

10 juli - Kaasboerderij Heileuver, Dalmsholte

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Culinair Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte. Op deze melkveehouderij wordt dagelijks kaas gemaakt en verkocht via de eigen boerderijwinkel.
De veestapel van Heileuver bestaat uit Frisian-Holsteiners. Gedurende het vroege voorjaar, de zomer en tot in de herfst grazen en luieren ze buiten. Ze worden 2x daags gemolken en bijna alle melk wordt op het bedrijf verwerkt tot boerenkaas.

Gasten

Bert Eeftink praat onder anderen met de trotse boer en boerin: Marinus Post en Joke van de Crommert.
Ook diëtiste Leonie Lubbinge schuift aan vertelt over haar vak en beantwoordt vragen over voedings- en leefstijlvragen.

Muzikale gast

De live muziek is vandaag van Bert Nonkes en Jesse Monshouber uit Hardenberg. Bert schrijft ludieke teksten en speelt gitaar. Jesse zingt. Ze laten het lied Troubadour horen, een eindlied voor in de kroeg om de sluitingstijd aan te kondigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.