Jaap Even

Als wandelaar zie je zo veel meer!

Veel dode vis in Hollandse Graven
Veel dode vis in Hollandse Graven
Conditioneel zit het wel goed, volgens mij. Die drie keer in de week een uur sporten in het Hengelose ziekenhuis gaan me goed af. En deze week bleek ook maar weer dat het lopen goed gaat.
Althans, ik ben niet buiten adem, heb geen hartkloppingen of ander ongemak na een paar uur achter elkaar wandelen. Het enige dat me dwars zit is een pijnlijk rechterbeen, dat na enkele uren opspeelt. De eerste uren gaat het prima, maar afgelopen dinsdag kwam het langzaam opzetten. En het gekke is dat het over is als ik weer thuis ben.
Nou ben ik van nature niet zo'n 'pieperd'. En loop ik dus gewoon door. Temeer daar ik weet dat het wegzakt als ik ga zitten of liggen. Van een paar jaar geleden weet ik nog dat ik de laatste twee-en-een-halve dag in Nijmegen geen stap zonder pijn in mijn voet heb gezet. En toch liep ik door, wetend dat het over zou gaan. Wat betreft dat zere been zal dat nu ook mijn strategie zijn. Hoewel ik natuurlijk wel hoop dat ik dat niet al te lang gaat duren. En ook ik ken uiteindelijk mijn grenzen. Maar misschien is het tegen de tijd dat de Vierdaagse begint wel over.

Heel veel dode vis gezien

Ik heb overigens tijdens mijn wandeling van dinsdag een opmerkelijke ontdekking gedaan. Vlak voordat ik vanuit Ootmarsum het pittoreske Tilligte wilde binnenwandelen, zag ik in de Hollandse Graven heel veel dode vis liggen. Als je daar met de fiets langs komt is de kans kleiner dat je die zielige dieren ziet liggen, om over de auto nog maar te zwijgen. Dan heeft het wandelen dus wel degelijk voordeel. Enkele behoorlijk grote exemplaren en tientallen kleinere dreven rond. Ik heb het waterschap Regge en Dinkel gebeld en het probleem uitgelegd. Dat blijkt nog niet makkelijk. Ik zou terug gebeld worden door de persoon die over dat deel van het waterschapsgebied gaat. Dat gebeurde toen ik net de rondweg bij Denekamp wilde oversteken. Ik was gelukkig (vond ik zelf althans) zo helder om de hectometerpaal te onthouden bij de vindplaats van de dode vis. Maar de melding dat het tussen Ootmarsum en Tilligte was, aan de Ootmarsumsestraat, net buiten Tilligte, bij hectometerpaal 20.2....nee daar konden ze eigenlijk niets mee. Of ik ook een huisnummer wist. U zult me niet euvel duiden dat ik niet terug ben gelopen om te kijken welk nummer in de buurt was.
Komend weekend staat er weer een wandeling op de rol. Hoe, wat en waar weet ik nog niet, maar ik hou u op de hoogte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.