Heerlijk Overijssel 2013

11 juli - Varkensproeftuin Panhof in Dalfsen

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Culinair Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Varkensproeftuin Panhof in Dalfsen. Op deze bijzondere varkensboerderij worden varkens in hun natuurlijke omgeving gehouden.

Historie

Na zijn studie diergeneeskunde werkte Bert Waterval van 1980 tot 1997 als dierenarts op het platteland. Omdat hij als dierenarst in de bioindustrie allang niet meer met hart en ziel kon werken, besloot hij precies het tegenovergestelde te doen: in plaats van weinig aandacht aan veel dieren wilde hij veel aandacht aan weinig dieren gaan geven. Hiervoor vormde hij een mooie boerderij met een stuk land en bos om tot Panhof: een omgeving waar varkens kunnen leven naar hun aard. Van deze Panhof varkens worden exclusieve vleesproducten bereid: Panhofham, coppa’s, spek en diverse soorten worsten.

Gasten

Bert Eeftink praat onder anderen met de eigenaar van de Panhof, Bert Waterval.
Verder schuift Arjan Bisschop aan, chef-kok van Hotel De Zon in Ommen. De Zon gebruikt de ‘suikerhammen’ van Panhof.
Harry Schonewille is lid van slowfood Zwolle en heeft een delicatessenwinkel. Met hem wordt gesproken over Slowfood.

Muzikale gast

De live muziek is vandaag van Nikkie Varkevisser uit Enschede. Nikkie is jazz zang studente aan het ArtEZZ Conservatorium in Enschede en speelt daarnaast piano.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.