Persberichten

Ruim aandacht voor CSI Twente bij RTV Oost

Van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli komt de crème de la crème van de internationale springsport weer naar Erve Maathuis in Geesteren voor de 39e editie van CSI Twente.

Special

TV Oost verzorgt zondag 7 juli vanaf 21.40 uur een speciaal verslag met sfeerimpressies en reportages over het prestigieuze paardensportevenement. De presentatie is in handen van Hester van den Top, het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Paul Schabbink. Radio Oost doet in live flitsen verslag van het CSI Twente.

Internationaal deelnemersveld

Het deelnemersveld bij het CSI Twente heeft in de Gold en Silver League een mondiale uitstraling en wordt aangevoerd door liefst drie ruiters uit de top vijf van de laatste Olympische Spelen in Londen, te weten Tubbergenaar Gerco Schröder, de Ier Cian O ‘Connor en de Mexicaan Alberto Michan Halbiger. Verder staan met Jeroen Dubbeldam en Ulrich Kirchhoff twee voormalig Olympisch kampioenen op de lijst, met Dermott Lennon een ex-wereldkampioen, met Bruno Broucqsault een oud-wereldbekerwinnaar en is de legendarische Engelse familie Whitaker van de partij. Ralf Runge, Robert Smith en James Paterson-Robinson zullen als oud-winnaars van de Grote Prijs van Twente trachten dit kunststukje te herhalen. Voor Nederland komen naast Nederlands kampioen Gert-Jan Bruggink tal van grote namen naar het CSI, zoals het zilveren Olympisch teamlid Jur Vrieling, Leopold van Asten, Albert Zoer en Eric van der Vleuten.

Livestream Grote prijs van Twente

Overdag zijn er vanaf +/- 13.45 uur op de website van RTV Oost live beelden te zien van de strijd om de Grote Prijs van Twente.
De special over het CSI Twente is zondag 7 juli bij TV Oost te zien om 21.40 uur. Deze uitzending wordt daarna elk uur herhaald tot maandagmorgen 09.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.