Heerlijk Overijssel 2013

23 juli - Doepark Nooterhof in Zwolle

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Avontuurlijk en Recreatief Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Doepark Nooterhof in Zwolle. Doepark Nooterhof is een prachtige groene oase waar jong en oud volop kan genieten en kennismaken met allerlei aspecten van een groene leefomgeving.

Geschiedenis

De geschiedenis van het park gaat zo’n 25 jaar terug. Doel van de toenmalige wethouder en naamgever Arie Nooter was om mensen de waarde te laten ervaren van inheemse planten en de relaties tussen plant, mens en dier.
Landstede heeft vanuit de gedachte om duurzaamheid, natuur en educatie samen te brengen, dit bijzondere stukje groen nieuw leven ingeblazen. In samenwerking met de gemeente Zwolle, Stichting Milieuraad Zwolle en AOC de Groene Welle werd Doepark Nooterhof tot stand gebracht. Doepark Nooterhof is een park dat bruist van de natuuractiviteiten. Natuurliefhebbers, gezinnen, schoolkinderen, leerlingen en studenten, maar ook medewerkers van bedrijven en instellingen, kunnen hier leren van en over natuur en milieu.

Gasten

Te gast is voormalig voetbaltrainer van FC Zwolle Gerard Nijkamp. Hij werkte de afgelopen vier jaar in de oliestaat Qatar en Esther Rikken vraagt hem waarom hij met zijn gezin terugkeert naar Nederland.
Verder praat Esther met Jean Jacque Jouret, hij kan alles vertellen over het Nooterhof Doepark.
Ook Eddy Zoey schuift aan, hij wil zich weer richten op zijn muzikale carrière en brengt een nieuwe single en een album uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.