Nieuws

Patiënten delen herinneringen oude ziekenhuizen Zwolle

Memoryboard in Isala Zwolle
Memoryboard in Isala Zwolle
De stichting Vrienden van Isala vraagt patiënten en bezoekers van het ziekenhuis in Zwolle om speciale herinneringen aan de oude ziekenhuislocaties Weezenlanden en Sophia op een levensgroot Memory Board te plaatsen.
Het ziekenhuis in Zwolle heeft een nieuwe locatie, die op 3 augustus opengaat. Tot 5 augustus kunnen de herinneringen opgehangen worden, daarna worden de mooiste en meest indrukwekkende online tentoongesteld op de website van de Vrienden van Isala.
De twee oude locaties van het ziekenhuis worden afgebroken. De locatie Weezenlanden is verkocht. Bouwconcern KlokGroep BV uit Druten heeft het ziekenhuis gekocht. Op de plek van het ziekenhuis zullen in de toekomst huur- en koopwoningen gebouwd worden. Het bouwbedrijf kan vanaf begin 2015 aan de slag op het terrein omdat er nog tijdelijk drie poliklinieken in het ziekenhuis gevestigd moeten worden. Die krijgen uiteindelijk een plek in het nieuwe ziekenhuis, als de oude locatie Sophia gesloopt is. Door het slopen van de oude locatie Sophia, ontstaat er bij het nieuwe ziekenhuis aan de Ceintuurbaan ruimte voor nog een klein deel nieuwbouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.