nieuws

André Paus trainer beloften Vitesse

Voetbaltrainer André Paus
Voetbaltrainer André Paus
André Paus is aangesteld als trainer van de beloften van Vitesse.
Dat maakte de club vanmorgen bekend. De 47-jarige Paus gaat in Arnhem Jong Vitesse coachen, het beloften elftal trainen en bij de A-selectie trainer Peter Bosz assisteren als trainer van de verdedigers. De 1.93 meter lange Paus zegt blij te zijn met Vitesse.,,Het trainen zit me in het bloed, in Arnhem krijg ik de kans mijn ervaringen in het betaalde voetbal in de praktijk te brengen.''

Carrière

Paus vormde bij FC Twente negen jaar lang een verdedigingsduo met Fred Rutten. In 1994 maakte hij de overstap naar Jubilo Iwata in Japan. In dat land speelde hij ook nog voor Fujitsi. Zijn carrière sloot hij af bij Heracles, waar een zware blessure roet in het eten gooide. Vervolgens werd hij trainer bij een reeks amateurclubs in Duitsland en Nederland. Hij schreef geschiedenis door met WKE het landskampioenschap te veroveren. Zijn laatste club was FC Lienden.

Ervaring

"We waren op zoek naar deze combinatie van kwaliteiten", vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "André Paus voldoet volledig aan de profielschets. Ik ken hem al jaren, zowel als trainer als persoon past hij perfect bij ons. André is een ex-topverdediger die zijn internationale ervaring kan overbrengen op onze spelers. Als coach in het amateurvoetbal heeft hij bewezen een elftal te kunnen managen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.