Nieuws

Overijssel houdt Nederlandse Veteranendag

Overijssel staat vandaag stil bij de Nederlandse Veteranendag. In meerdere plaatsen is aandacht voor de inzet van militaire veteranen.
Het gaat om militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of in de periode daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook om de snel groeiende groep oud-militairen die deelnamen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.

Activiteiten in Overijssel

In meerdere plaatsen in Overijssel wordt de Nederlandse Veteranendag gehouden. Zo heeft burgemeester Andries Heidema van Deventer vanochtend een groot aantal oorlogsveteranen die in de gemeente Deventer wonen, ontvangen in Boode in Bathmen. De gemeente Hengelo zet ook de plaatselijke veteranen in het zonnetje. Ruim honderd veteranen reageerden op de uitnodiging van burgemeester Sander Schelberg om naar het stadhuis te komen.
De Nederlandse Veteranendag is een nationaal initiatief, dat ook regionaal en plaatselijk is opgepakt. Het is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen. Het kabinet heeft besloten de dag jaarlijks te houden rond de verjaardag van de overleden Prins Bernhard op 29 juni. Dit jaar vindt de viering ook daadwerkelijk op zijn verjaardag plaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.