Heerlijk Overijssel 2013

26 juli - Avonturenpark Hellendoorn

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Avontuurlijk en Recreatief Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Avonturenpark Hellendoorn.

Geschiedenis

In 1936 bouwde Jan van den Berg zijn theehuis met terras, Ons Ideaal, op de Hellendoornse berg. Om meer bezoekers te trekken, voegde hij er wat speeltoestellen aan toe. In de loop der jaren werden meerdere speeltoestellen toegevoegd, breidde het theehuis uit naar restaurant en werden een doolhof en sprookjestuin aangelegd. In de jaren zeventig werden de eerste grote attracties toegevoegd en trad de tweede generatie Van den Berg toe tot de directie. Ook de naam veranderde in het heden ten dage nog bekende Avonturenpark Hellendoorn. Vanaf de jaren tachtig moest alles -zoals in alle attractieparken- groter, hoger en sneller. Vanaf die tijd zijn veel attracties bijgeplaatst. Een ontwikkeling die nooit stopt, want in juni van dit jaar opende het attractiepark een splinternieuw waterglijbanenpark met een oppervlakte van maar liefst 5000 m2. 

Gasten

Te gast is Hans van de Berg, oud directeur van Attractiepark Hellendoorn. Hans bracht zijn hele leven door in Attractiepark Hellendoorn. Samen met zijn broers, Ben en Jan hebben ze zich in de schulden gestoken om het park in 1977 over te nemen en tegelijkertijd moesten ze investeren in nieuwe attracties.
Ook aan tafel schuift Marloes van Rooijen, directeur Marketing/Sales. Hoe is het om directeur Marketing en Sales te zijn voor een pretpark? En hoe lang doet ze dit eigenlijk al?

Marco Westerhof uit Deventer heeft de opleiding ‘wildlife management’ gedaan aan de universiteit in Groningen waarna hij o.a. als dolfijnentrainer in Harderwijk heeft gewerkt. In 2000 startte hij zijn eigen projectbureau WildWorld, dat consultancydiensten verricht voor o.a. dierentuinen, opleidingsinstituten en natuurbeschermingsorganisaties en heeft hij het tijdschrift Wildlife Magazine uitgegeven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.