Nieuws

Hondenspeelplaats in Deventer geopend

Hondenspeelplaats Deventer geopend
Hondenspeelplaats Deventer geopend
De nieuwe hondenspeelplaats aan de Parallelweg in Deventer is vanmiddag geopend. Een groep bewoners uit Voorstad Oost zijn verantwoordelijk voor de aanleg.
De aanleg van de hondenspeelplaats is een resultaat van de wedstrijd die eind vorig jaar werd gehouden voor de tijdelijke invulling van het gebied bij de oude speeltuin en het Shitaflatterrein. Van de ingezonden ideeën gingen een kwart over een hondenspeelplek. De jury riep ‘Transition Town’ als winnaar van de wedstrijd uit, maar vond het idee voor de hondenspeelplek zo goed dat bewoners gelegenheid kregen om die 150 meter verderop te realiseren.
De bewoners hebben hun ideeën gecombineerd met de plannen voor het nieuwe hondenlosloopgebied. Met een bijdrage van de wijkaanpak en diverse sponsors zijn speeltoestellen geplaatst waar hond en baas zich kunnen uitleven. Om te zorgen dat iedereen van de speelplaats geniet, hebben de bewoners spelregels gemaakt. Zo moeten baasjes de poep opruimen, zwerfvuil opruimen en hun hond onder controle houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.