Nieuws

Weer verdachte brand in IJhorst

Opnieuw is brand uitgebroken in een vakantiewoning in IJhorst. Zondagochtend rond half vier is een vrijstaande houten bungalow aan de Carstenlaan gedeeltelijk uitgebrand. Omdat er niemand in de woning aanwezig was, gaat de politie uit van brandstichting. Er wordt gekeken of er een verband is met de branden op bungalowpark De Witte Bergen in IJhorst, twee weken geleden.
De brandweer had het vuur aan de Carstenlaan snel onder controle. De brandweer was gealarmeerd nadat er een alarminstallatie was afgegaan. Omdat er door de hitte een waterleiding sprong, was de brand bij aankomst al grotendeels geblust. Omdat het om in een woning in het buitengebied gaat, had de brandweer een tankwagen met water uit De Wijk opgeroepen.
De politie heeft het terrein ruim afgezet om in de loop van de dag onderzoek te kunnen doen. Ook wordt er een buurtonderzoek gehouden. De politie vraagt getuigen zich te melden. Het is volgens een woordvoerder te vroeg om te concluderen dat er een verband is met de brand op de Witte Bergen. Hier brandde een bungalow tot de grond toe af en werd in twee andere vakantiewoningen brand gesticht. Ook deze brand was in de nacht van zaterdag op zondag.
Enkele weken geleden is op recreatiepark t Veldhuys in IJhorst ook een vakantiehuisje van een sm-meesteres in vlammen opgegaan. Deze brand wordt niet in het onderzoek meegenomen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.