Nieuws

CU Zwartewaterland: Vertrek wethouder Meijer onterecht

Wethouder Wolbert Meijer van de ChristenUnie
Wethouder Wolbert Meijer van de ChristenUnie
Een 'sliding van achteren'. Zo noemt de ChristenUnie in Zwartewaterland de motie van wantrouwen die coalitiepartner PvdA indiende tegen wethouder Wolbert Meijer van de ChristenUnie. Meijer moest donderdag gedwongen vertrekken nadat een meerheid van de raad de motie van wantrouwen steunde.
Aanleiding was een conflict over subsidie voor jongerencentrum Keet de Kolk in Genemuiden. De kwestie speelt al sinds 2012 en verdeelt coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en PvdA. Verantwoordelijk PvdA-wethouder Lucas Boshove wil dat de gemeente bijdraagt aan een nieuw jongerencentrum, de ChristenUnie niet.
Tijdens de beslissende raadsvergadering op donderdag kwam het tot een botsing tussen beide partijen. Volgens de PvdA weigerde wethouder Meijer van de ChristenUnie compromissen te sluiten en toonde hij te weinig coalitiecollegialiteit. De motie van wantrouwen was het gevolg en wethouder Meijer moest vertrekken.

"Schuld onterecht bij ChristenUnie gelegd"

Onterecht, schrijft de ChristenUnie nu in een verklaring. Volgens de partij werd er eerder die avond nog goed samengewerkt op andere gebieden. "Het lijkt meer een motie om het falen van hun eigen PvdA wethouder Lucas Boshove te verbergen en de schuld te leggen bij de ChristenUnie en daarmee ook onze wethouder Wolbert Meijer." De partij vindt het vooral zuur dat Meijer moest vertrekken terwijl hij helemaal niet politiek verantwoordelijk was voor Keet de Kolk.
De kwestie is de ChristenUnie niet in de koude kleren gaan zitten, staat in de verklaring. "Het doet ons zeer dat Wolbert op deze manier moet vertrekken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.