Betaald voetbal

Kuipers: "trots dat ik finale mag leiden"

Björn Kuipers
Björn Kuipers
Scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal is trots dat hij vanavond de finale van de Confederations Cup mag leiden tussen gastland Brazilië en Spanje.
"Ik ben blij en trots, niet alleen voor mezelf, voor ook voor mijn assistenten en de vierde official. Ik ben ook heel blij voor alle mensen met wie ik de laatste jaren heb gewerkt. Je moet er veel voor doen om dit niveau te bereiken en dat is gelukt", aldus de arbiter in een interview op de website van de wereldvoetbalbond FIFA.
Kuipers heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd. "Het zal een fantastische wedstrijd worden. De hele wereld wacht op dit duel, Brazilië tegen Spanje, twee van de grootste landen in het voetbal." Hij heeft zelf maar één wens. "Mijn droom is dat niemand het na afloop over de scheidsrechter heeft."
Kuipers vindt het een goede zaak dat er bij het toernooi gebruik wordt gemaakt van doellijntechnologie. "Tot op heden hebben we het nog niet nodig gehad, omdat er zich geen onduidelijke situaties hebben voorgedaan. Maar we hebben een horloge en als de bal de doellijn passeert, trilt het horloge en wordt een signaal afgegeven dat het een doelpunt is. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor de scheidsrechter in moeilijke situaties."
De finale wordt gespeeld in het befaamde Maracana-stadion in Rio de Janeiro en begint zondagavond tegen middernacht Nederlandse tijd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.