nieuws

Inwoners Wierden blij met nieuw onderzoek verbreding N35

De provincie gaat onderzoeken of de verbrede N35 tussen Nijverdal en Wierden ook langs de spoorbaan kan lopen. Omwonenden hebben aangedrongen op deze variant.
Als de verbreding van de N35 langs de spoorbaan wordt aangelegd, hebben daar maar weinig omwonenden last van. Nu wordt er nog vooral gepraat over verbreding naast de bestaande weg. Dat zou betekenen dat bij zo'n 40 tot 50 woningen de weg pal voor de deur komt te liggen. Een aantal huizen zou zelfs gesloopt moeten worden.

Onderzoek naar bescherming grondwater

De gevolgen zijn een stuk kleiner als de weg langs het spoor wordt aangelegd. Dan zouden er nog maar vijf woningen en één bedrijf worden getroffen.
Het tracé langs het spoor was tot een paar jaar geleden nog de eerste optie. Die mogelijkheid werd vorig jaar uitgesloten, omdat de weg dan door een waterwingebied komt te lopen. Op aandringen van de stichting Bewonersbelangen N35 Wierden wil de provincie, in overleg met Vitens, nu toch onderzoeken of het grondwater voldoende beschermd kan worden. Dit zou kunnen door een extra beschermlaag aan te brengen. In elk geval mag de drinkwaterwinning niet in gevaar komen.

Toezegging voelt als een overwinning

De stichting Bewonersbelangen N35 heeft jarenlang gestreden voor een goede oplossing. Het leek vechten tegen de bierkaai, omdat het waterwingebied verboden gebied was voor de N35. Nu die mogelijkheid toch wordt onderzocht zien de omwonenden dat als een signaal dat hun bezwaren serieus worden genomen. De toezegging van de provincie voelt dan ook als een overwinning.
De provincie trekt een jaar uit voor het onderzoek. Medio 2014 moet bekend zijn over welk tracé de verbrede N35 vanaf de nieuwe tunnel in Nijverdal gaat aansluiten op de A35 bij Almelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.