Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: bizarre inhaalmanoeuvre brengt bestuurder ambulance in de problemen

Deze automobilist brengt met zijn bizarre inhaalmanoeuvre de bestuurder van een ambulance in grote problemen.
Terwijl een automobilist tussen Rijssen en Holten keurig aan de kant gaat voor een ambulance, die met gillende sirenes en zwaailampen onderweg is, ziet hij tot zijn verbijstering hoe een andere automobilist van de gelegenheid gebruik maakt door nog snel even in te halen. Waardoor de bestuurder van de ziekenwagen in grote problemen raakt.
In de vaste rubriek Oost op het Asfalt heeft al een groot aantal opmerkelijke taferelen de revue gepasseerd, maar deze video is toch wel op z'n zachtst gezegd erg bijzonder.
De dashcambeelden werden toegestuurd door een automobilist die recent over de N350 reed. Op weg van Rijssen naar Holten zag hij in zijn binnenspiegel een ambulance met sirenes en zwaailampen aankomen.

Iedere seconde telt

Zoals elke weggebruiker weet: dan is het hoogste tijd om ruim baan te bieden aan de hulpverleners. Er zijn dan vaak mensenlevens in het spel en iedere seconde telt dan.
De automobilist mindert vaart en maakt de weg vrij door uiterst rechts te rijden.
Tekst gaat verder onder video
De bestuurder van de ambulance kan maar net op tijd weer invoegen voor een tegenligger en een vluchtheuvel.
De bestuurder van de ambulance kan maar net op tijd weer invoegen voor een tegenligger en een vluchtheuvel. © RTV Oost
Tot zijn stomme verbazing ziet hij echter hoe hij wordt gepasseerd door een andere automobilist. En die brengt met die inhaalmanoeuvre de bestuurder van de ambulance in grote problemen. Op datzelfde moment nadert namelijk een tegenligger. Bovendien kan de ambulancechauffeur - rijdend over het verdrijvingsvlak - maar net op tijd voor een vluchtheuvel weer invoegen.
De bestuurder van de auto met dashcam kan er maar niet over uit. "Sommige automobilisten kijken blijkbaar niet in hun spiegel voordat ze gaan inhalen en lijken doof voor wat er verder op de weg gebeurt."

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.