Nieuws

'Ruinerwold-vader' krijgt huisverbod opgelegd; zedendelict wordt onderzocht

De boerderij in het Drentse Ruinerwold waar het gezin zich jarenlang schuilhield
De boerderij in het Drentse Ruinerwold waar het gezin zich jarenlang schuilhield © Persbureau Meter
De burgemeester van Ermelo heeft de zogenoemde Ruinerwoldvader Gerrit Jan van D. een huisverbod opgelegd. Reden is dat de veiligheid van de andere gezinsleden niet gewaarborgd kan worden met de 'Ruinerwoldvader' in huis.
De vader verblijft sinds 28 april op een andere plek. Gisteren werd bekend dat er aangifte is gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Gerrit Jan van D. Volgens RTV Drenthe had één van de oudere kinderen aangifte gedaan en zou het slachtoffer één van de jongere kinderen zijn, die tot voor kort bij de vader in Ermelo woonde. Het Openbaar Ministerie kon die details nog niet bevestigen en onderzoekt de aangifte.
De vader van het gezin uit Ruinerwold woont sinds begin maart bij zijn jongste kinderen, die inmiddels allen volwassen zijn. Hij trok bij hen in nadat de rechtbank in Assen had bepaald dat de strafvervolging van de 68-jarige Van D. moest worden beëindigd, omdat hij door zijn slechte gezondheid niet kon terechtstaan. Hij werd onder meer verdacht van jarenlange vrijheidsberoving en mishandeling van zijn kinderen, een aantal van hen zou hij daarnaast seksueel hebben misbruikt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.