Nieuws

Jansen Steur wil meewerken aan gedragsonderzoek

Ernst jansen Steur
Ernst jansen Steur
De ex-neuroloog Ernst Jansen Steur is bereid mee te werken aan een gedragsonderzoek in de rechtszaak die momenteel tegen hem loopt. Dat heeft zijn advocaat laten weten.
Vandaag is een pro-formazitting bij de rechtbank in Almelo in wat nu al de grootste medische strafzaak in Nederland wordt genoemd. Waarschijnlijk wordt in november van dit jaar begonnen met de inhoudelijke behandeling.
Jansen-Steur weigerde eerder mee te werken aan een onderzoek door gedragsdeskundigen omdat hij vond dat de door de rechtbank benoemde psychiater zijn conclusie al klaar had voordat deze hem gesproken had. Advocaat van Gaal heeft enu en deskundige gevonden waar Jansen-Steur wel mee wil spreken. De rechtbank heeft goedgekeurd dat het onderzoek wordt uitgevoerd door een gedragskundige die werkzaam is aan de Universiteit van Nijmegen en expert is op gebied van medici die een medicijnverslaving hebben.

Verdenkingen uitgebreid

De verdenking tegen de ex-neuroloog blijft onveranderd bleek tijdens de zitting. De officier van justitie heeft de verdenkingen tegen Jansen-Steur uitgebreid met een betere omschrijving van het letsel van de slachtoffers.
Het Openbaar Ministerie houdt later dit jaar een bijeenkomst voor de slachtoffers. Wanneer dat zal zijn is onduidelijk. Volgens officier van justitie van Eykelen is dat pas nadat alle slachtoffers die nog moeten worden gehoord bij de onderzoeksrechter ook daadwerkelijk zijn gehoord.
De voormalig neuroloog van het Medisch Spectrum Enschede wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten en diefstal van medicijnen voor eigen gebruik. Als hij wordt veroordeeld, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.
Meer over deze zaak is te lezen in het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.