Heerlijk Overijssel 2013

29 juli - Het Rutbeek in Enschede

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Waterrijk Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Het Rutbeek in Enschede. Het recreatiegebied is gelegen rondom een grote waterplas en werd in 1975 aangelegd.
Op het Rutbeek kan men onder andere wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen, surfen, kanoën, vissen, duiken, kabelwaterskiën, vliegeren, en barbecueën. Daarnaast vinden er regelmatig evenementen plaats, zoals popconcert Geuzenpop en een jaarlijkse Triatlon. Omstreeks 1980 ontstond er aan de oostzijde een illegaal naaktstrand. Na een aantal jaren werd de oostzijde door de beheerders veranderd in een moeras, zodat deze plek voor strandrecreatie niet meer aantrekkelijk was. Tegelijk werd een strand aan de zuidwestzijde officieel voor naturisme aangewezen.

Gasten

Te gast vandaag is oud-weerman van RTV Oost Ton ten Hove. In verband met de vakantie van huidige weerman Martin Bosch is hij weer even 'terug op zijn nest' en wordt hem het hemd van het lijf gevraagd over het weer.
Ook lifeguard Stan Peters schuift aan. Hij is van jongs af aan al lid van een reddingsbrigade. Begrippen als droog redden en nat redden zijn voor hem gesneden koek. Hij legt uit wat het verschil is. Stan is ook initiatiefnemer van Piranharescue; de Rescue-tak van zwemvereniging Piranha.
Er wordt een demonstratie waterskiën gegeven en André van der Zee trekt de stoute... ski's aan.
Op het Rutbeek vind je Cable Waterskicenter Twente. Voor iedereen die van waterskiën houdt of wie het erg leuk lijkt, 'is this the place to be'.
Verder beelden van een partij onderwaterhockey op de UT in Enschede en aandacht voor Sportvissen.

Muzikale artiest

Vandaag treedt Stefany June op. Stefany is naar eigen zeggen een geboren muzikant. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de geboren Duitse zes jaar geleden naar Nederland kwam om muziek te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Enschede. In een vervallen antikraak woning in Enschede schrijft ze nu haar zeer herkenbare liedjes. Op het podium van Lowlands staan is Stefany's muzikale wens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.