Sport

Björn Kuipers heeft handen vol aan Neymar en de zijnen op bewogen CL-avond

Bewogen avond Björn Kuipers
Bewogen avond Björn Kuipers © Orange Pictures
Scheidsrechter Björn Kuipers heeft een verhitte avond achter de rug in de halve finales van de Champions League. De Oldenzaler had samen met zijn team de handen vol aan de return tussen Manchester City, dat de finale bereikte, en Paris Saint-Germain.
Kuipers wees in de beginfase al snel naar de strafschopstip omdat het leek dat Oleksandr Zintsjenko namens City hands maakte. Bij het terugkijken van de beelden aan de rand van het veld werd al snel duidelijk dat de bal op de bovenkant van de schouder van de verdediger kwam en dat van een penalty dus geen sprake was.

Mahrez goudhaantje

Manchester City sloeg even later aan de andere kant wel toe. In de elfde minuut gaf doelman Ederson een fraaie dieptepass op Phil Foden. De 20-jarige Engelsman zocht de achterlijn op en legde de bal goed breed op Kevin De Bruyne. De Belg zag zijn schot nog geblokt, maar in de rebound trof Riyad Mahrez wel doel. Mahrez was vorige week in de eerste wedstrijd ook al trefzeker.

Kuipers stuurt Di Maria weg

Manchester City verdubbelde in de 63e minuut, na een mooie aanval, de voorsprong via wederom Mahrez: 2-0. PSG moest de laatste 20 minuten verder met tien man na een rode kaart voor Ángel Di María, die buiten het veld een overtreding op Fernandinho maakte en moest inrukken van Kuipers.