Nieuws

Brandweer rukt twee keer uit voor autobranden in Zwolle

Op een parkeerplaats aan de Dollard in Zwolle zijn vannacht twee auto's uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer rond half twee stonden de twee voertuigen al volledig in brand. De politie houdt rekening met brandstichting.
Vermoedelijk is de brand bij één voertuig ontstaan, waarna de vlammen zich door de harde wind konden verspreiden naar de auto ernaast. Beide auto's zijn volledig verwoest door de brand. De brandweer had door de harde wind wat moeite met het doven van de vlammen.
De recherche gaat vandaag onderzoek doen bij de voertuigen. De auto's zijn afgezet met lint.
Bijzonder detail is dat het de tweede brand is op dezelfde parkeerplaats in iets meer dan een half jaar tijd. In de nacht van maandag 5 oktober woedde op enkele meters van de brand van vannacht ook al een forse autobrand. Bij die brand raakten drie voertuigen flink beschadigd. Ook toen werd er rekening gehouden met brandstichting.
Iets na half vier vannacht werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een autobrand. Deze keer in de Nijerwalstraat in Zwolle. De laatste keer dat dit op exact deze locatie gebeurde was op 3 december vorig jaar.
Net als toen stond er nu een dure Mercedes in brand. De brandweer kon de brand snel onder controle krijgen, het nablussen heeft enige tijd geduurd. Ook deze brand gaat de politie onderzoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.