Fractie GBVVD stapt uit college Tubbergen

De fractie van GBVVD is uit het college van burgemeester en wethouders in Tubbergen gestapt. Het besluit van het CDA, dat een absolute meerderheid heeft in de gemeenteraad van Tubbergen, over de komst van het nieuwe gemeentehuis was de reden voor het besluit.

“We hebben na de gemeenteraadsvergadering bewust de tijd genomen om te reflecteren”, zegt Noortje Haarman, fractievoorzitter van GBVVD. “Wij zijn uitgenodigd in de coalitie door een CDA dat een absolute meerderheid heeft. Wij weten en accepteren dat - als je samenwerkt met een partij die zo’n meerderheid heeft - voorstellen en wensen kunnen sneuvelen.”

'Zwaar op de maag'

De fractie van GBVVD was zich bewust van de positie naast een partij die veruit de grootste is, laat Haarman weten. "Helaas komt van deze samenwerking in de coalitie onvoldoende terecht. Het belangrijke besluit rondom het Glashoes ligt ons daarin zwaar op de maag. Dat maakt dat je je afvraagt wat je plek is in zo’n coalitie. En wij zijn tot de slotsom gekomen dat die er op deze wijze niet is.”

Het was volgens Haarman een moeilijke beslissing. "Wij betreuren ten zeerste dat wij dit besluit hebben moeten nemen, temeer daar wij met andere ambities in deze coalitie ingestapt zijn. Maatschappelijke gedragenheid vinden wij belangrijk en wij zullen daarom op een constructieve wijze de samenwerking met het CDA blijven opzoeken, net als met andere partijen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
TUBBERGEN NOORDOOST-TWENTE
Deel dit artikel: