Nieuws

Onderzoek naar nieuwe variant N35 Wierden

Onderzoek naar nieuwe variant N35
Onderzoek naar nieuwe variant N35
De provincie gaat de voor- en nadelen van een nieuwe variant voor de verbreding van de N35 tussen Nijverdal en Wierden verder uitzoeken.
Dat heeft een afvaardiging van de provincie vanavond aan omwonenden van de N35 bekend gemaakt. De besluitvorming over welke route de verbrede N35 moet volgen, is daarmee uitgesteld. De nieuwe variant is een voorstel van omwonenden van de huidige N35, bij die route hoeven er minder huizen gesloopt te worden.

Onderzoek naar gevolgen waterwingebied

De route volgt de spoorlijn en gaat dwars door een waterwingebied. Gedeputeerde Gerrit-Jan Kok wil laten uitzoeken welke gevolgen een weg voor het grondwater heeft. "De drinkwatervoorziening mag niet in gevaar komen. Vitens verleent medewerking aan het onderzoek naar de mogelijkheden van een weg op die plek." Medio 2014 moet de verkenning van de twee varianten zover zijn dat er een keuze gemaakt wordt. Verschillende belangen worden afgewogen, zoals de kosten, de technische mogelijkheden en het draagvlak.
Woordvoerder Hans Gels van de Stichting Bewonersbelangen N35 is blij, hij voelt zich serieus genomen. "We hebben er ontzettend veel tijd ingestopt. Dit is loon naar werk. En ook al wordt er over een jaar voor een ander tracé gekozen, dan kunnen we wel zeggen: Jongens we hebben er alles gedaan." Gels weet dat er ook bewoners zijn die niet blij zijn met het tweede tracé. Aan het spoor staan enkele huizen die bij de keuze voor dat tracé wellicht gesloopt zouden moeten worden. "Er zijn altijd verliezers. Dat beseffen we ook, maar ook voor die mensen willen we er staan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.