Nieuws

Enschede bezuinigt op onderhoud wegen en FC Twente

(toegevoegd uit mediabrowser)
(toegevoegd uit mediabrowser)
Never waste a good crisis, maak gebruik van een goede crisis. En: we leggen de kaasschaaf aan de kant en pakken het vleesmes. Met die twee uitspraken maakten respectievelijk de fractievoorzitters Van Lier van de PvdA en Van Houdt van ChristenUnie duidelijk hoe de politiek in Enschede staat tegenover de bezuinigen in de gemeente.
Een grote slag slaat Enschede door de bezem te halen door de verschillende werkgelegenheids- en welzijnsprojecten. Er zijn verschillende instanties die zich met hetzelfde bezighouden. Door dat onder meer op elkaar af te stemmen, bespaart Enschede ruim een miljoen euro.

Lantaarnpalen scheef en gaten in de weg

Enschede moet volgend jaar structureel 10 miljoen euro bezuinigen. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad vinden dat in de reeks bezuinigingen de mensen die het zwaar hebben, zoveel mogelijk worden ontzien. Toch wordt er een miljoen euro voor schuldhulpverlening geschrapt, maar daarvoor komt er extra rijksgeld.
Enschede neemt er genoegen mee dat lantaarnpalen scheef komen staan en er gaten in de weg komen. Enschede betaalt niet meer voor ongediertebestrijding bij mensen thuis en heeft minder geld over voor FC Twente. De subsidie voor de Military blijft echter gehandhaafd.
De politiek en burgemeester en wethouders zijn in het voorjaar gestart om samen een lijst samen te stellen met bezuinigingen. Dat zijn er 53 geworden. Na de zomer wordt op eenzelfde manier verder gepraat over de bezuinigingen voor 2015. Het gaat ook dan om een blijvende bezuiniging van 10 miljoen euro. Daarbij wordt nog meer dan nu gekeken naar wat nou precies nog de taak van de gemeente is en wat een verantwoordelijkheid is van inwoners, bedrijven of het rijk.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.