Nieuws

Wat vind jij: Vind je dat Overijssel een mooie vlag heeft?

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
De Overijsselse vlag was vandaag in het nieuws: de blauw-geel-rode-vlag hing tijdens de Nationale Herdenking op de kop. Alleen de echte fanatiekelingen zagen dit, want het valt alleen te zien aan de golfbeweging van de blauwe lijn in het midden. Enfin, iedereen weet nu weer even hoe die Overijsselse vlag eruit ziet. Vandaar onze vraag: wat vind jij van onze vlag?
Een grove fout was het niet, maar toch hing 'ie echt verkeerd om: de Overijsselse vlag op de Dam tijdens de Nationale herdenking.
De Overijsselse vlag kent vijf horizontale banen. Van bovenaf zijn die rood, geel, blauw, geel en rood. De blauwe baan is golvend. De gele en rode strepen symboliseren de historische band die onze provincie heeft met Holland. Rood en geel zitten ook verwerkt in het wapen van Holland. De blauwe, golvende baan in het midden symboliseert de IJssel. De Overijsselse vlag bestaat sinds 1948.
Nu je dit allemaal weet, horen we graag van je of je de vlag van onze provincie mooi vindt. Je kan stemmen op de poll hieronder en een reactie achterlaten. Dat kan op onze website en op Facebook.
Lukt het stemmen niet? Klik dan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.