Gevaccineerden toch niet zonder coronatest naar Nordrhein-Westfalen

Gevaccineerde Nederlanders kunnen toch niet zonder negatieve coronatest naar de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen reizen. Afgelopen maandag versoepelde de Duitse deelstaat de inreisregels, maar landelijke regels draaien dit weer terug.

Duitsland heeft strenge regels voor mensen die het land in willen. Zo moet iedereen een negatief testbewijs laten zien. Nordrhein-Westfalen besloot maandag dat die regel voor gevaccineerde mensen niet meer geldt, maar dat is dus al niet meer het geval, schrijft Omroep Gelderland.

Hoog risicogebieden

De woordvoerder van Euregio, het orgaan dat de samenwerking tussen Nederland en Duitsland bevordert, vindt het ook ingewikkeld. "De Duitse deelstaten mogen een deel van hun regels zelf bepalen, maar wat betreft hoge risicogebieden als Nederland moeten ze de landelijke regels blijven volgen."

En dus moeten grenspendelaars nog steeds een negatieve testuitslag van maximaal 48 uur oud tonen in Duitsland. Euregio legt uit: "Op dit moment is op bondsniveau is nog geen regeling voor gevaccineerden en mensen die onlangs corona hebben gehad."

Volgende week weer anders

Volgens het samenwerkingsverband is Duitsland ook federaal bezig om de regels voor inreizen te veranderen. "Waarschijnlijk wordt daar voor het weekend over besloten", zegt de woordvoerder. Volgende week zou dan de testplicht voor volledig gevaccineerden en genezenen opgeheven worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CORONAMAATREGELEN
Deel dit artikel: