Nieuws

Provincie gaat samen met omwonenden nieuw plan maken voor onveilige N377 in Nieuwleusen

Het spandoek dat omwonenden ophingen als protest bij N377
Het spandoek dat omwonenden ophingen als protest bij N377 © Rieks Folkerts
Al vaker voerden buurtbewoners actie om de onveilige situatie op de N377 in Nieuwleusen onder de aandacht te brengen. Inmiddels heeft de provincie de maximumsnelheid op de weg verlaagd naar 50 kilometer per uur, maar dat is niet het enige. De provincie heeft ook laten weten in gesprek te willen met de gemeente Dalfsen en Plaatselijk Belang om de gehele verkeerssituatie in Nieuwleusen onder de loep te nemen.
Al jaren wordt er gesproken over maatregelen op de N377, de weg die Nieuwleusen aan de noordkant scheidt van buurtschap Den Hulst. Nadat er twee keer bijna fatale ongelukken met kinderen zijn gebeurd, kwamen omwonenden in actie. Ze hingen spandoeken op langs de weg met de tekst 'Moet er eerste iemand DOOD? #veiligeoversteek N377'.

Gesprekken

Plaatselijk Belang, aanwonenden en de gemeente waren al langer in gesprek met de provincie over de plannen. Ze hadden alleen niet echt het gevoel dat het ging helpen. "We wisten van tevoren dat het heel moeilijk zou worden, want eigenlijk was alles al lang en breed beslist en was er voor een echt goede oplossing geen geld beschikbaar", vertelt Arend Jan Schuurman, voorzitter van Plaatselijk Belang Nieuwleusen.
Samen met de gemeente Dalfsen is het gelukt de provincie over stag te krijgen. Voorzitter Schuurman is blij met het geboekte resultaat. "Voor de provincie mag de N377 dan in de eerste plaats een verkeersgoot zijn, voor de gemeente Dalfsen en voor de inwoners van Nieuwleusen is het wel de entree van de gemeente en van het dorp."

Wegwerkzaamheden

Inmiddels is de maximumsnelheid op de weg verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur. De komende tijd is de provincie bezig met het verder verbeteren van de verkeerssituatie. Zo komt er een fysieke scheiding tussen de rijbanen om doorgaand verkeer en verkeer dat het dorp in moet te scheiden.
Nadat die werkzaamheden klaar zijn, gaat de provincie samen met de gemeente en Plaatselijk Belang naar het complete plaatje kijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.