Nieuws

Herstel cyberaanval Hof van Twente duurt nog maanden

Cyberaanval kostte Hof van Twente digitale kavelwachtlijsten van kernen, herstel duurt nog maanden
Cyberaanval kostte Hof van Twente digitale kavelwachtlijsten van kernen, herstel duurt nog maanden © archief RTV Oost
Door een cyberaanval bij de gemeente Hof van Twente van vorig jaar zijn de digitale kavelwachtlijsten per kern verloren gegaan. De lijsten van voorgaande jaren zijn nog wel op papier bewaard gebleven. Hof van Twente is nu bezig om de lijsten weer compleet te krijgen, maar dit gaat nog maanden duren.
Door een te eenvoudig wachtwoord te gebruiken - Welkom2020 - konden de hackers het systeem binnendringen en lag de dienstverlening plat. Hierdoor liep de schade in de miljoenen euro's. Onder andere de digitale kavelwachtlijsten gingen hierbij verloren.
De gemeente gaat de komende tijd de papieren lijsten aanvullen met de mensen die zich in de afgelopen periode hebben ingeschreven. Op basis van aanmeldingsformulieren en betalingsgegevens van inschrijfgeld worden de lijsten aangevuld en op orde gemaakt.
Hof van Twente zegt inmiddels de lijst van Hengeveld weer compleet te hebben. Voor de aanstaande uitgifte voor de tweede fase van de Marke III in Hengevelde kan er dan ook gewoon gebruik worden gemaakt van de kavelwachtlijst.
In de loop van 2021 verwacht Hof van Twente de lijsten weer op orde te hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.