Nieuws

Kinderen vastgehouden bij speeltuinvereniging 't Lansink

Politie in de Twijnstraat in Hengelo
Politie in de Twijnstraat in Hengelo
Bij speeltuinvereniging Tuindorp 't Lansink in Hengelo zijn vandaag 17 kinderen enige uren vastgehouden. Dit is gebeurd op last van de politie in verband met een afzetting van de wijk Tuindorp. Ouders die hun kind aan het eind van de ochtend of begin van de middag wilden ophalen, konden er niet terecht.
Ouders werden op afstand gehouden, terwijl kinderen verplicht in het buurthuis bij de speeltuin moesten blijven. De politie heeft in verband met een onderzoek naar een gewapende overval op een geldwagen in het Duitse Alstätte de wijk Tuindorp hermetisch afgesloten. Twee gevluchte overvallers zijn na een klopjacht in de Hengelose wijk gepakt, maar na de aanhouding zet het politie-onderzoek zich in Tuindorp nog altijd voort.
De politie staat al urenlang niet toe dat mensen de wijk in of uit gaan. Dat betekende dat kinderen op de kindopvang van de speeltuinvereniging Tuindorp 't Lansink de dupe waren, omdat ze niet door hun ouders konden worden opgehaald. De politie heeft de 17 kinderen pas om half drie vanmiddag onder begeleiding naar een plek buiten de wijk laten brengen, waar ze door hun ouders werden opgewacht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.