Overige sporten

Tennisster Naomi Osaka troeft Anna van der Breggen af als sportvrouw van het jaar

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen © Orange Pictures
Wielrenster Anna van der Breggen heeft naast de Laureus Sport Award in de categorie van beste sportvrouw gegrepen. De prestigieuze onderscheiding ging naar de Japanse tennisster Naomi Osaka. Ze won twee keer de US Open in drie jaar tijd en wordt geprezen voor haar inzet en steun voor de Black Lives Matter beweging.
De Zwolse Van der Breggen won vorig jaar bij de WK in het Italiaanse Imola zowel de tijdrit als de wegwedstrijd. Ze is pas de derde Nederlandse vrouw die in deze categorie werd genomineerd voor de mondiale trofee. Zwemster Inge de Bruijn en wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel gingen haar voor.

Genomineerden

Naast Van der Breggen en Osaka waren ook de Amerikaanse basketbalster Breanna Stewart, de Keniaanse marathonloopster Brigid Kosgei, de Italiaanse skikampioene Federica Brignone en de Franse voetbalster Wendie Renard in de race voor de prijs.

Nadal pakt award bij mannen

Bij de mannen ging de award naar de tennisser Rafael Nadal. De Spanjaard won vorig jaar voor de dertiende keer Roland Garros en pakte zijn twintigste grandslamtitel. Hij evenaarde hiermee het record van de Zwitser Roger Federer.
Naast Nadal waren ook de basketballer LeBron James, voetballer Robert Lewandowski, atleet Joshua Cheptegei, polsstokhoogspringer Armand Duplantis en autocoureur Lewis Hamilton genomineerd.

Bayern München

De onderscheiding voor het beste team was voor Bayern München, de winnaar van de Bundesliga, DFB-Pokal én de Champions League. De Duitse ploeg kreeg meer stemmen dan Liverpool, het Argentijnse nationale rugbyteam, American football-team Kansas City Chiefs, basketbalploeg Los Angeles Lakers en Formule 1-renstal Mercedes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.