Nieuws

Hoge eis tegen Duitse overvallers coffeeshop Enschede

Hoge eis tegen Duitse overvallers coffeeshop Enschede
Hoge eis tegen Duitse overvallers coffeeshop Enschede
Criminelen die naar Nederland komen om daar hun slag te slaan, moeten extra zwaar bestraft worden.
Dat zei officier van justitie De Valk dinsdagmorgen in de strafzaak tegen twee mannen uit het Duitse Münster die verdacht worden van een overval in Enschede eerder dit jaar. Als het aan de officier van justitie ligt verdwijnen beide Duitsers 3,5 jaar achter de tralies.

Jonge overvallers
De twee mannen zouden samen met twee minderjarige landgenoten een coffeeshop aan de Klomp hebben overvallen. Daarbij werden de eigenaar en een medewerker bedreigd met een vuurwapen, mishandeld en vastgebonden. Bij de overval zou een voorraad softdrugs, geld, computerspellen en een mobiele telefoon zijn buitgemaakt.
De eigenaar van de coffeeshop zag kort na de overval kans om bekenden te bellen die achter drie verdachten aangingen. Op de Lipperkerkstraat ontstond een vechtpartij. De drie wisten te ontkomen maar werden snel daarna in de buurt van hun auto opgepakt. In de auto is een deel van de buit en het vuurwapen teruggevonden.

Vierde overvaller vlucht met trein
De vierde verdachte, de man die de overval daadwerkelijk pleegde, was een andere kant opgegaan en nam de trein naar Münster. Toen hij de volgende dag op school merkte dat de andere drie niet op kwamen dagen, besloot hij naar zijn moederland Oekraïne te vluchten.
Bij de grens tussen Polen en Oekraïne werd hij aangehouden en uitgeleverd aan Nederland. De man zegt dat hij tot de overval kwam omdat hij niet tevreden was over de kwaliteit van softdrugs die hij bij de coffeeshop had gekocht. De twee minderjarige verdachten staan later achter gesloten deuren terecht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.