Heerlijk Overijssel 2013

22 juli - Attractiepark Slagharen

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Avontuurlijk en Recreatief Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Attractiepark Slagharen. Het park dat sinds 1963 bestaat, opende dit jaar 4 gloednieuwe attracties.

Geschiedenis

In 1963 bouwde winkelier Henk Bemboom een aantal vakantiehuisjes op een stuk landbouwgrond rond een oude boerderij in Slagharen. Als extra attractie bood hij bij elk vakantiehuisje een echte Shetlandpony en een wagentje aan, een uniek idee omdat deze pony's in die tijd nog zeldzaam waren in Nederland. Al snel werden meer huisjes bijgebouwd en voor gasten en dagbezoek kwam er ook een speeltuin en een zwembad, later gevolgd door meer en grotere attracties. Het park werd bekend onder de naam Ponypark Slagharen. Inmiddels zijn de pony's verdwenen en zijn er talloze attracties bij gekomen. Toen het park in 2008 45 jaar bestond veranderde de naam in Attractiepark Slagharen.

Gasten

Esther Rikken praat onder anderen met avonturierster in hart en nieren, trekkermeisje Manon Ossevoort. Eind dit jaar maakt ze haar reis naar de Zuidpool af.
Verder schuift Ben Nijkamp aan, hoofd technische dienst van het attractiepark, hij weet alles van de attracties en de accommodaties.
Hans Kazan is deze zomer ‘s avonds met zijn goochelshow in het Circustheater van het park in Slagharen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.