Sport

Frank Wormuth duikt weg voor favorietenrol in Twentse derby: "Er gelden dan andere wetten"

Waar FC Twente na een roerige week achter gesloten deuren met de nodige wijzigingen toewerkt naar de derby, is er bij Heracles Almelo rust en transparantie. De ploeg van trainer Frank Wormuth start zeer waarschijnlijk in de vertrouwde samenstelling, maar de favoriet zijn ze niet. "Het is een derby, dan gelden er andere wetten. Het is gewoon fiftyfifty."
Bij Heracles Almelo kan de Duitse oefenmeester beschikken over een nagenoeg fitte selectie: "We hebben de vorm en toch geen reden om iets te wijzigen", zegt Wormuth in aanloop naar de derby. "En ook als we iets minder spelen blijven we in de discipline spelen. Het wordt hoe dan ook een geweldige strijd. En het is bij deze wedstrijd extra jammer dat er geen toeschouwers bij zijn."

De Oosttribune

De Twentse derby begint zaterdag al om 16.30 uur en is integraal te volgen op Radio Oost in het programma De Oosttribune. In aanloop naar de tweestrijd spraken we ook nog met Tim Breukers die zijn afscheid aankondigde. De oud-speler van FC Twente en de meest ervaren Heraclied in de eredivisie is over een paar weken klaar met zijn loopbaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.