Nieuws

Olympische toppers in actie bij CSI Twente in Geesteren

CSI Twente
CSI Twente
Drie ruiters die bij de laatste Olympische Spelen in de top vijf van het individuele klassement eindigden, zijn van vanaf donderdag tot en met zondag van de partij tijdens de 39ste editie van CSI Twente.
De organisatie is erg blij met de komst van zilveren medaillewinnaar Gerco Schröder en Cian O’Connor, winnaar van het brons en de nummer vijf Alberto Michan. Ook al vanwege de concurrentie van zeven andere internationale concoursen in hetzelfde weekend.

Vernieuwde accomodatie

Ook verschijnen vijf oud-winnaars van de strijd om de Grote Prijs van Twente aan de start. Behalve Gerco Schroder (2007), zijn dat de Duitser Ralf Runge (1984), Eric van der Vleuten (2009) en de Britten Robert Smith (1999) en John Whitaker (2011). Er wordt gereden op een behoorlijk vernieuwde en verbeterde accommodatie, waar onder meer drie wedstrijdpistes klaarliggen en de inrijpiste weer in de vertrouwde ‘oude’ buitenbak is gesitueerd.
Voorzitter Gerard Maathuis: “Met drie volwaardige terreinen, waarvan twee eb en vloedbodems en de derde traditioneel op een zeer goed geprepareerde grasmat die het ook bij zware regen nooit opgeeft, zijn we uniek in Europa.Geen enkel ander internationaal concours op het continent heeft dat ook. Wat we met ons evenement beogen, hebben we nagenoeg in zicht. We kunnen vol gas geven op drie volwassen pistes.

Voorzieningen voor publiek beter

Ook voor het publiek zijn de voorzieningen verbeterd. De organisatie is teruggekeerd naar de situatie met tribunes rondom de gehele wedstrijdarena, waarbij nu alle zitplaatsen genummerd zijn. Bovendien zijn ook de staanplaatsen nu overdekt. Dat moest worden gerealiseerd met een gelijktijdige bezuiniging van ongeveer 80.000 euro.
Gerard Maathuis: “Dat is ons gelukt zonder dat de bezoekers het zien. Door her en der slim geld te besparen, hebben we de voorzieningen zelfs nog aanzienlijk kunnen verbeteren. We hebben verder nog de prijzen voor onze toegangskaarten fors verlaagd. We merken dat de publieke belangstelling daardoor toeneemt. Mensen willen mensen zien.”

Grote Prijs live

De Grote Prijs van Twente is zondag live te zien via de website van RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.