Nieuws

Tweede Kamer geschokt door nieuw zorgbeleid Deventer

(toegevoegd uit mediabrowser)
(toegevoegd uit mediabrowser) © Verzorging van ouderen in verpleeghuis moet professioneel zijn
Het plan van de gemeente Deventer om onder meer bijstandsgerechtigden en werklozen in te schakelen bij de verzorging van ouderen of gehandicapten is in slechte aarde gevallen in Den Haag. Leden van de Tweede Kamer zeggen geschokt te zijn door het zorgbeleid dat Deventer wil uitvoeren.
Wethouder De Jager liet gisteren in een nieuwsuitzending van Nieuwsuur weten tot het voornemen te zijn gekomen omdat gemeenten zorgtaken erbij krijgen die tot 2015 nog via de AWBZ zijn geregeld. Door bijstandstrekkers en mensen met een werkloosheidsuitkering in te zetten voor de persoonlijke verzorging van patiënten kan Deventer geld besparen. De hulp bestaat niet alleen uit wassen en aankleden, maar ook uit kleine medische handelingen zoals het verwisselen van een katheterzak.
De PvdA, CDA en SP hebben in de Tweede Kamer met afschuw gereageerd. De Kamerleden noemen het beeld ontluisterend en vrezen een puinhoop als alle gemeenten op die manier zorgtaken in het kader van de AWBZ willen uitvoeren. In de gemeenteraad van Deventer heeft de PvdA al afstand genomen van de plannen van wethouder De Jager. De PvdA in Deventer vindt dat genoemde zorgtaken alleen kunnen worden uitgevoerd door professionele mensen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.