Nieuws

Buurtwacht moet overlast in wijk Holtenbroek Zwolle aanpakken

Buurtwacht gaat surveilleren in de wijk Holtenbroek .
Buurtwacht gaat surveilleren in de wijk Holtenbroek .
Het instellen van een buurtwacht moet de onveiligheid in de wijk Holtenbroek 3 in Zwolle verminderen. Dat meldt de Stentor.
De optie om een buurtwacht is onderdeel van een actieplan van gemeente Zwolle en politie om de overlast in de Zwolse buurt Holtenbroek 3 terug te dringen. Een groep van oplettende burgers moet helpen om de wijkbewoners zich weer wat veiliger te laten voelen. Mede vanwege enkele ernstige geweldsincidenten is er veel onrust in de volkswijk. Dat blijkt uit een buurtonderzoek.
De gemeente heeft al actie ondernomen om verontruste buurtbewoners tegemoet te komen.  Zo krijgt de wijkagent een dag in de week hulp van een collega zodat hij zelf zichtbaarder kan zijn op straat. Ook komt er een woning in de wijk beschikbaar van waaruit wijkwerkers, de wijkagent en actieve wijkbewoners zullen opereren. Verder is het team van opbouwwerkers uitgebreid en komt er een nieuw onderzoek naar het gevoel van onveiligheid rond het Andantepad. Daar zouden veel jongeren uit de wijk voor overlast zorgen. Via surveillance door een buurtwacht kan die overlast worden aangepakt, denken gemeente en Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.