Jaap Even

Nog anderhalve week: ik ben er bijna klaar voor

Gearriveerd in Borne
Gearriveerd in Borne
Gek eigenlijk: op het moment dat ik dit tik ben ik twee weken verwijderd van de Zeven Heuvelenloop, de derde dag van de Vierdaagse. Want ik ga er natuurlijk wel van uit dat ik ondanks alles ook deze keer gewoon het evenement afmaak.
En dat is eigenlijk geen gekke gedachte, want afgelopen zondag ging het weer prima. Ik had een familiebezoekje in Borne gepland en vertrok om 10.00 uur richting Weerselo. Vandaar ging het via Fleringen, Albergen en Zenderen naar de plaats van bestemming. Waar ik ruim vier uur later arriveerde.  Om me vervolgens na een paar koppen thee en overheerlijke chocolaatjes van een Duitse grootgrutter door taxi Dorien weer huiswaarts te laten vervoeren.
De vorige keer had ik nog aanzienlijk last van mijn rechterbeen. Dat kwam toen pas na een uurtje of twee opzetten, maar daarvan was nu gelukkig geen sprake. Natuurlijk, ik voelde wel weer van alles, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wat betreft mijn hart, om het daar toch maar weer op te concentreren, ging het allemaal prima. En bijgaande foto is niet geënsceneerd: ik had vlak voor dat moment door hard te fluiten mijn komst min of meer aangekondigd en dus zat mijn vader met iPad klaar om mijn aankomst vast te leggen.

Button voor de verzorgingspost

Gisteren kreeg ik per post de gebruikelijke button voor de verzorgingspost, waar ik me jaarlijks voor aanmeld. Althans, dat dacht ik. Dorien heeft me een tijdje geleden digitaal ingeschreven voor het Pluspoint. Dat is dagelijks een kilometer of tien voor de finish een grote verzorgingspost, waar je soep of pasta krijgt en een sportdrankje en waar je je desgewenst ook kunt laten verzorgen door het Rode Kruis. Twee jaar geleden heeft me dat nog enorm geholpen toen ik een bloedblaar bleek te hebben. Dat Pluspoint grenst aan het verzorgingsterrein waar leden van de KNBLO, de wandelbond, gratis terecht kunnen. Automatisch krijgt elk bondslid een paarse button, waarmee men toegang heeft tot dat terrein. En die lag dus gisteren in de bus, Maar ik heb betaald voor de groene button, waarmee ik naar het Pluspoint kan. Ik was het alweer vergeten, maar zo is dat vorig jaar ook gegaan. Dan krijg je eerst als bondslid een paars button en een paar dagen later het groene button en de gekleurde consumptiemuntjes waarmee je soep of pasta kunt krijgen. Heel omslachtig, want er zijn dus duizend plaatsen in dat Pluspoint en dus  krijgen duizend mensen onnodig per post een paars button.
Maar goed, er zijn ergere dingen. Ik ga dit weekend nog een keertje een naar ik vrees weer heel saaie wandeling doen. Het wordt waarschijnlijk een rondje rond Oldenzaal. Ik weet nog niet welke plaatsen ik aan zal doen, maar hoop toch weer zo'n dertig kilometer te kunnen afleggen. Het gaat  de goede kant op met de weersomstandigheden, dus dat is ook wel prettig. Daarna moet het goed zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.