Nieuws

Hoop voor toekomst zeilschip De Tukker

De Tukker heeft 21 jaar voor jeugdzorg gevaren
De Tukker heeft 21 jaar voor jeugdzorg gevaren
Er gloort hoop voor een nieuwe toekomst van zeilschip De Tukker. De stichting De Tukker wil het schip inzetten bij de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.
De stichting Zeilschip De Tukker heeft plannen om werkloze jongeren enkele weken op het schip te laten meevaren. In die weken worden ze intensief begeleid en getest.

Bedrijven interesseren

De stichting zoekt samenwerking met gemeenten, het UWV en bedrijven. Die laatste moeten volgens voorzitter Melchers van De Tukker samen de exploitatie overnemen.
De bedrijven kopen plaatsen voor jongeren en bieden hen daarmee een werkervaringsplek. Dat zou de jongeren een baan bij dat bedrijf op kunnen leveren. Er zijn inmiddels toezeggingen, onder mee van multinational Akzo Nobel, maar het zijn er volgens Melchers nog niet genoeg.

'Ervaring mag niet verdwijnen'

De Tukker heeft ruim 20 jaar voor jeugdzorg gevaren, voor de behandeling van jongeren die dreigden te ontsporen. Doordat jeugdzorg flink moet inleveren, wordt De Tukker na deze week niet meer ingezet.
Volgens stichting De Tukker gaat het om een behandelmethode die zijn succes heeft bewezen en zou het erg jammer zijn als die ervaring verdwijnt.
Het is nog onduidelijk wanneer De Tukker in de nieuwe opzet weer zou kunnen varen, omdat ook groot onderhoud nodig is. Dat wordt alleen gepleegd als er duidelijkheid is over de toekomst.

Bemanning voor het schip behouden
Een belangrijke deadline voor stichting Zeilschip de Tukker is de maand september, het moment dat de huidige bemanning op straat komt te staan. Melchers wil die bemanning graag voor het schip behouden vanwege de ervaring en bevlogenheid.
De Tukker is op dit moment bezig aan de laatste vaart. Het zeilschip komt morgen aan in Hengelo, met aan boord een aantal jongeren die ooit op de Tukker heeft gevaren. Het schip kan bij Akzo in het water liggen, tot er duidelijkheid is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.