Nieuws

Politiek Deventer wil opheldering over zorgbeleid

De gemeenteraad van Deventer wil opheldering van wethouder De Jager over haar plan om onder meer bijstandsgerechtigden en werklozen in te schakelen bij de verzorging van ouderen of gehandicapten. Vijf partijen hebben vragen ingediend.
Wethouder De Jager zei gisteren in de uitzending van Nieuwsuur dat ze tot de plannen was gekomen omdat gemeenten steeds meer zorgtaken erbij krijgen die eerst nog vanuit het Rijk geregeld werden. Door bijstandstrekkers en mensen met een werkloosheidsuitkering in te zetten voor bijvoorbeeld de persoonlijke verzorging van patiënten, kan Deventer geld besparen.

Tekst en uitleg

GroenLinks in Deventer laat in een reactie weten 'verbijsterd' te zijn. De partij wil dat de wethouder vanavond tekst en uitleg geeft over haar plannen. Eerder lieten Tweede Kamerleden al weten 'geschokt' te zijn.
De VNG, de Vereniging Nederlands Gemeenten, neemt in een verklaring afstand van de uitspraken van de wethouder. De VNG stelt dat lijfgebonden zorg natuurlijk moet worden geboden door mensen die daarvoor opgeleid zijn en de zorg uitvoeren volgens professionele standaarden. Dus niet door de buurman of een werkloze.

De uitzending van Nieuwsuur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.