nieuws

Wethouder Sijbom VVD Hof van Twente keert niet terug

VVD-wethouder Josh Sijbom
VVD-wethouder Josh Sijbom
VVD-wethouder Sijbom van de gemeente Hof van Twente stopt als wethouder. Hij bevestigt zijn vertrek per 1 maart 2014.
De liberaal is sinds 2006 wethouder in de gefuseerde gemeente. Zijn partij is niet blij dat Sijbom zijn vertrek aanvankelijk pas begin volgend jaar had willen bekendmaken. Dat heeft te maken met de komende verkiezingscampagne. Sijbom ambieert een functie in het bestuur van het waterschap. Ook bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd.

Hoofdpijndossiers

In het verleden was de VVD-er in dienst bij Rijkswaterstaat. Ook heeft hij deel uitgemaakt van Provinciale Staten. Sijbom die in Bentelo woont, heeft een aantal hoofdpijndossiers op z'n naam. Eén van de bekendste is de jarenlange discussie over de komst van een bungalowpark in de Hof van Twente. Sijbom was altijd voorstander, maar zag het prestigieuze plan uiteindelijk sneuvelen.
De liberaal had ook moeite met de discussie over extra goederentreinen door de Hof van Twente. Tijdens een informatiebijeenkomst in aanwezigheid van Pro Rail en Rail en Rail Infra Beheer, schutterde Sijbom. Hij wist niet hoeveel goederentreinen 's nachts door z'n gemeente reden.

Aangifte

Sijbom kwam tijdens z'n bestuursperiode ook keihard in aanvaring met Robert ten Dam uit Hengevelde. Sijbom weigerde de status van een woning van Ten Dam te wijzigen waardoor Ten Dam forse schade leed. Dat leidde tot een onderzoek, maar het conflict is nog steeds niet opgelost. Sijbom deed eerder aangifte omdat Ten Dam hem bedreigd zou hebben.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.