Nieuws

Man verzet zich tegen aanhouding en slaat politieman met stok in Hengelo

Agent geslagen bij aanhouding in Hengelo
Agent geslagen bij aanhouding in Hengelo © Wouter de Wilde / RTV Oost
Een 49-jarige man uit Hengelo is gisteravond aangehouden omdat hij overlast veroorzaakte in de binnenstad van Hengelo. Bij zijn aanhouding sloeg hij een politieman met een stok.
De agent die de klap met de stok kreeg was bezig met een verkeerscontrole in de Willemstraat. Hij zag daarbij dat een man overlast veroorzaakte in de binnenstad. Deze man maakte een agressieve indruk. Hij schreeuwde en had een stok bij zich waarmee hij op publieke urinoirs sloeg.
De man liep vervolgens in de richting van de agent, die hem sommeerde de stok te laten vallen. De man reageerde echter nergens op. Er ontstond een dreigende situatie waarbij de agent pepperspray gebruikte om hem te stoppen. De man rende weg, waarna de agent achter hem aan ging. Hij wist de man te stoppen maar kreeg daarbij een klap met de stok.
De overlastveroorzaker verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Een omstander hielp de agent om de man onder controle te krijgen. Toegesnelde politiemensen konden de Hengeloër uiteindelijk in de boeien slaan. Hierbij spuugde de man ook nog eens twee agenten in het gezicht.
De Hengeloër is aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.