Nieuws

Deventer wethouder: "Medische zorg blijft taak professionals"

De gemeente Deventer schakelt géén werklozen en vrijwilligers in voor het verlenen van medische zorg aan ouderen.
Volgens wethouder Margriet de Jager ontstond gisteren, na de uitzending van Nieuwsuur, de indruk dat alle verzorging aan werklozen en vrijwilligers zou worden overgelaten. Dat beeld klopt niet, zegt ze. "Ik ben niet duidelijk genoeg geweest. Medische zorg blijft een zaak van professionals. Iedereen krijgt de zorg die die nodig heeft."
De Jager betreurt het dat ze het beeld heeft opgeroepen dat ouderen en hulpbehoevenden zorg zouden kunnen krijgen van jan en alleman. De Jager blijft wel van mening dat mantelzorgers, vrijwilligers en werklozen ingezet moeten kunnen worden waar nodig. Dan gaat het bijvoorbeeld om het doen van boodschappen of het begeleiden van mensen bij activiteiten. "Altijd met wederzijdse goedkeuring. Als iemand niet wil, dan gebeurt het niet."
Na de uitzending waren de reacties op sociale media niet mals. Mensen hebben maar weinig begrip voor het plan zoals De Jager dat in Nieuwsuur presenteerde.

Reacties Twitter:

Reacties Facebook:

Esther Huijgens: Foutje... Directie verdiend ongeveer 3 ton per jaar. Inclusief al die onnodige managers die rond de 2 ton zitten. Laat die eens de helf afstaan van hun loon dan kan je heel wat nieuwe mensen betalen.
Mario Tiehuis: Moderne slavernij...het ware gezicht van de kolonisator komt weer bovendrijven....mensen uitbuiten..zijn ze blijkbaar erg goed in...**** the Goverment.....En geef de mensen die er horen te werken hun Job terug...met extra provisie uiteraard...i rest my case...Amen
Sandra Hesselink: Deze wethouder heeft zelf dringend professionele hulp nodig, je moet wel en klap van de molen hebben gehad als je de lijfelijke thuiszorg aan vrijwilligers en werkelozen over wil laten.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.