Nieuws

Vijf serieuze tips na tonen beelden afperser bank

Afzetting tijdens bommelding
Afzetting tijdens bommelding
De politie heeft vijf serieuze tips binnengekregen over de identiteit van een man die een filiaal van de ABN AMRO probeerde af te persen door een bommelding te plaatsen. De man was dinsdagavond goed te zien in beelden van een bewakingscamera van een tankstation in Hengelo.
Volgens een woordvoerster van de politie zijn de tips over de identiteit zo serieus, dat op korte termijn aanhouding van de verdachte wordt verwacht. De beelden zijn vertoond in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' en op TV Oost. Eerder vanmiddag meldde een andere zegsvrouwe nog dat er nauwelijks tips waren binnengekomen. Dat berust op een misverstand.
Op donderdag 25 april lag een aantal uren een deel van de binnenstad van Hengelo stil. Politie deed bij de bank aan de Beursstraat in Hengelo minutieus onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven. Er werd uiteindelijk niets gevonden. Uit onderzoek van de recherche bleek dat de afperser kort voordat hij de telefonische melding deed, een prepaidkaart had gekocht bij een tankstation aan de rand van Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.