Betaald voetbal

Frank de Boer over EK-selectie: "De kans is groot dat Weghorst erbij zit"

Wout Weghorst
Wout Weghorst © Orange Pictures
Wout Weghorst uit Borne maakt een goede kans om mee te gaan naar het EK met het Nederlands elftal. Dat zei bondscoach Frank de Boer vanochtend bij Goedemorgen Eredivisie bij ESPN.
"Het ziet er goed uit op dit moment voor hem. Uiteindelijk moeten we nog een beslissing gaan nemen, maar de kans is groot", aldus De Boer. "Het is natuurlijk hartstikke knap wat hij de laatste jaren heeft laten zien."

Corona

Weghorst deed onlangs enkele opvallende uitspraken over corona, maar dat maakt voor De Boer niet uit in zijn keuze voor Oranje: "Ik beoordeel hem op het voetbal zelf. Iedereen heeft recht op een mening en wat voor gevoel hij heeft met corona...Ik denk dat het wel erg werd uitgelicht en het groter werd gemaakt dan het is."

Voorlopige selectie

Weghorst zat onder De Boer nog niet in de definitieve selectie, maar de bondscoach mag naar het EK van komende maand 26 in plaats van 23 spelers meenemen. Weghorst staat op vier interlands, allemaal onder De Boers voorganger Ronald Koeman. Komende vrijdag maakt De Boer zijn voorlopige selectie bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.