Nieuws

BAM mag definitief nieuw stadskantoor Deventer bouwen

Impressie Stadhuiskwartier Deventer
Impressie Stadhuiskwartier Deventer
BAM uit Bunnik is definitief aangewezen als de bouwer van het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer. Het werk was al voorlopig gegund aan de aannemer, maar nu is het definitief dat BAM het nieuwe stadskantoor gaat bouwen voor 34 miljoen euro.
Twee weken geleden kreeg BAM de voorlopige gunning van het werk. De overige vier aannemers in de aanbesteding konden nog bezwaar maken maar hebben dat niet gedaan.
Nu de aannemer bekend is, geeft de gemeente ook meer openheid over de bedragen. Het nieuwe Stadhuiskwartier was geraamd op 36,6 miljoen euro, maar valt dus 2,6 miljoen euro goedkoper uit. Ook het onderhoud voor de komende vijftien jaar wordt door BAM geregeld.
Het voorbereidingstraject is nog niet klaar. De aanbesteding van de inrichting van het gebouw, de duurzame energievoorziening en de aanleg van de buitenruimten worden vanavond besproken in de raad. In het najaar volgt een besluit over de kunst in het nieuwe Stadhuiskwartier. Dan moet meer duidelijk worden hoe het nieuwe stadskantoor er uit komt te zien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.