Nieuws

Politie houdt vier inzittenden van auto aan in Kampen na achtervolging

De politie heeft vanmorgen op de Symfonielaan in Kampen na een achtervolging vier mannen aangehouden. Zij zaten in een auto, waarvan de bestuurder een stopteken van een politiewagen negeerde. De politie zette vervolgens met meerdere wagens de achtervolging in, die eindigde in een crash van de vluchtauto op de rotonde ter hoogte van de Aïda. Ook een politieauto liep schade op.
De autobestuurder kreeg in Zwolle een stopteken bij een verkeerscontrole, omdat de politie vermoedde dat de auto niet verzekerd was. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor.

Achtervolging van Zwolle naar Kampen

De politie ging in een lange achtervolging, die pas eindigde in Kampen. Daar ramde de vluchtauto een politiewagen op de Symfonielaan en schoot links van de weg een fietspad op waarbij een lantaarnpaal en verkeersborden omver werden gereden. De auto werd vervolgens klem gereden door een andere politiewagen op het gras naast het fietspad.
De automobilist is na de crash in de boeien geslagen en meegenomen. Naast de bestuurder zijn ook twee inzittenden van de vluchtauto aangehouden. Een vierde man die ook in de auto zat vluchtte weg. Deze verdachte kon later in de omgeving alsnog worden aangehouden. De politie riep daarbij de hulp in van een burgernetactie, met de oproep om uit te kijken naar een man die op één schoen liep.

Vuurwapen in auto

De weg was geruim tijd afgesloten voor verkeer in verband met een aanvullend politieonderzoek. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Er is ook nog een groot kapmes in het gras naast de vluchtauto gevonden.
De beschadigde politiewagen en de vluchtauto zijn later weggesleept.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.