Nieuws

15 maanden cel voor autohandelaar S. uit Deurningen

Autohandelaar S.
Autohandelaar S.
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft autohandelaar S. uit Deurningen veroordeeld tot 15 maanden cel.
De officiële lezing van het hof is dat S. zich schuldig heeft gemaakt aan: ‘gewoonteheling, feitelijke leiding geven aan valsheid in geschrifte en het doen van onjuiste belastingaangiften alsmede het niet voeren van een administratie overeenkomstig de Belastingwet en tenslotte aan faillissementsfraude’.
De autohandelaar uit Deurningen verkocht onder meer auto’s aan een crimineel die hem contant betaalde, terwijl hij wist dat dit geld afkomstig was van drugshandel. Om niet tegen de lamp te lopen, stelde S. valse contracten op. Het hof zegt daarover: "Door op deze wijze te handelen heeft S. aan een drugscrimineel de gelegenheid verschaft om buiten het zicht van de autoriteiten met crimineel geld auto’s ter waarde van honderdduizenden guldens te kopen. S. is door zijn handelen medeverantwoordelijk voor het in stand blijven van deze zware drugscriminaliteit." Het hof rekent het S. zwaar aan dat hij als leidinggevende van een bedrijf zijn medewerkers erbij heeft betrokken.
De zaak 'S.' sleept zich al tien jaar voort en is onder meer vertraagd door ziekte van de autohandelaar en vertragingstactieken die zijn advocaat Speijdel zou toepassen. De aanklager hield op 22 mei in zijn eis al rekening met de lange duur van de zaak en ook het hof heeft dat gedaan in zijn uitspraak. Als de zaak sneller voor het hof was gekomen, dan lag een celstraf van minstens 30 maanden voor de hand. Het is onbekend of S. in cassatie gaat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.